Ex -Yu

Simić: Srbi ne žele transformaciju KBS u vojsku

Simić: Srbi ne žele transformaciju KBS u vojsku
Foto: N.N. | Simić: Srbi ne žele transformaciju KBS u vojsku
Srna

BEOGRAD - Funkcioner Srpske liste Slavko Simić izjavio je da pokušaj transformacije Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) u vojsku samoproglašenog Kosova nije prihvatljiv za Srbe na Kosovu i Metohiji i najavio da će srpski poslanici predočiti svim međunarodnim zvaničnicima i organizacijama da se time ugrožava mir i bezbjednost.

Simić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je pozicija Srpske liste jasna i da su oni protiv kršenja Rezolucije 1244 i da očekuje da formiranje vojske ne bude prihvatljivo ni za međunarodnu zajednicu.

On je ocijenio da će paket zakona, koji će biti pred poslanicima 14. decembra u prištinskoj skupštini, sigurno prekršiti mnogo ustavnih odredbi.

"Očigledno će da se poštuje samovolja i princip sile, što će naneti štetu i imati posledice", rekao je Simić.

Povodom najave da će se prvi komandant OVK Rustem Mustafa naći pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Hagu, Simić je istakao da je važno zaštititi svjedoke.

Simić je, međutim, napomenuo da očekivanja srpskog naroda nisu velika, jer je Skupština samoproglašenog Kosova još 3. avgusta 2015. godine donijela odluku o formiranju Specijalnog suda i od tada nije bilo nikakvih rezultata.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije