Ex -Yu

Sindikat pozvao čelnike MUP-a da se odreknu luksuza

BEOGRAD - Sindikat srpske policije pozvao je danas političare i čelnike MUP-a da podijele teret krize sa građanima i odreknu se luksuza, da prodaju luksuzne automobile i od tog novca kupe policiji uniforme i zaštitnu opremu.

"Svi znamo u kakvim se luksuznim vozilima voze političari i čelnici MUP-a i njihovi miljenici ili miljenice. Gospodo, para ima, odreknite se luksuza i delite teret krize sa običnim i siromašnim građanima, prodajte luksuzne automobile i kupite policiji uniformu i zaštitnu opremu", navodi se u saopštenju tog policijskog sindikata.

Sindikat je najavio da će u petak, 21. oktobra, u minut do 12 održati protest u Leskovcu zbog nezadovoljstva i ogorčenja radom čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde i svima koji "nisu učinili ništa" da se na ulicama smanji kriminal i da se svi građani Srbije, te i policajci osećaju sigurno i bezbedno.

"Okupićemo se zbog toga što je od dolaska Ivice Dačića na mesto ministra unutrašnjih poslova do danas devet policijskih službenika poginulo na dužnosti", navodi se u saopštenju Sindikata srpske policije.

Sindikat je istakao da je neprihvatljivo to što ništa konkretno nije urađeno na krivično-pravnoj zaštiti, obuci i opremanju redovnom uniformom i zaštitnim sredstvima, osim što su "na svakoj sahrani davana obećanja".

"Dosta nam je tih priča, takvih starešina i političara koji dođu na sahranama policajaca da bi nam pričali o teškim uslovima rada i riziku koji nosi naš posao", piše u saopštenju Sindikata srpske policije.

Sindikat je upitao i da li takve starešine i političati znaju ili im možda nije bitno čijoj će majci, supruzi ili detetu predati sledeću državnu zastavu sa odra.

U Leskovcu je pre 15. decembra sahranjen policajac Miroslav Stamenković, koga su ubili pljačkaši zlatare, a sahrani su prisustvovali Dačić i direktor policije Milorad Veljović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije