Ex -Yu

Završen protest prosvjetnih radnika

Završen protest prosvjetnih radnika
Završen protest prosvjetnih radnika

BEOGRAD- Dvoipočasovni protest prosvjetnih radnika u Beogradu završen je šetnjom do Vlade Srbije i Ministarstva prosvjete, a sindikati su poručili da đaci neće dobiti knjižice na kraju polugodišta.

Čelnici četiri reprezentativna sindikata još jednom su ministru prosvjete Srđanu Verbiću predali svoje zahtijeve.

"Ministar nas nije primio, a sa ostalima nismo hteli da razgovaramo", rekao je predsjednik Granskog sindikata prosvjetnih radnika Srbije Tomislav Živanović nakon povratka iz zgrade Ministarstva prosvjete, a prije toga sindikati su najavili "novi marš na Beograd" za 26. januar i poručili da đaci neće dobiti knjižice sa zaključenim ocjenama na kraju prvog polugođa.

S obzirom na to da se u Vojvodini prvo polugodište završava sutra, Matijević je rekao da ostavlja vojvođanskim kolegama da sami odluče kako će da rade.

Sindikati su danas drugi put u ovom polugodištu potpuno obustavili rad na jedan dan, a na protestu su poručili da su odbili vladinu ponudu o jednokratnoj isplati u iznosu od 7.500 dinara.

Učesnici protesta su, između ostalog, zatražili i smjenu posebnog savjetnika ministra prosvjete Milovana Šuvakova.

Đaci će dobiti ocjene na kraju polugodišta

Ministar prosvjete Srđan Verbić rekao je danas da školska godina neće biti dovedena u pitanje zbog štrajka prosvjetnih radnika i naveo da će učenicima, ako ne nastavnici članovi sindikata, ocjene na kraju prvog polugodišta zaključiti neki drugi nastavnici.

"Strogo gledajući, nastavnici mogu da se ne pojave na nastavničkom veću i da ne zaključe ocene ali mi to ne možemo da dozvolimo. Čemu nam onda služi škola", rekao je Verbić i istakao da postoji rješenje ako se đaci "uzimaju kao taoci ove situacije".

Đaci, će kako kaže, dobiti ocjene na kraju prvog polugodišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije