Ex -Yu

Skupština Kosova ne raspravlja o Specijalnom sudu

Skupština Kosova ne raspravlja o Specijalnom sudu
Skupština Kosova ne raspravlja o Specijalnom sudu

Skupština Kosova ni ove nedjelje na dnevnom redu neće imati amandman 24 na Ustav Kosova čije usvajanje otvara put za formiranje Specijalnog suda, već će u četvrtak 9. jula razmatrati rebalans budžeta za 2015. godinu i prijedlog Zakona o poklanjanju javnih dugova zaključno sa 2008. godinom, odlučilo je predsjedništvo Skupštine Kosova.

Predsjednik Skupštine Kadri Veselji rekao je da očekuje da Vlade dobiju amandman koji će prvo biti razmotren na sjednici predsjedništva a poslije toga na plenarnoj sjednici. Veselji, međutim, nije mogao da precizira datum kada se to može dogoditi.

On je pozvao na jedinstvo političkog faktora prilikom odlučivanja o amandmanu, ističući istovremeno da se usvajanjem amandmana čuva partnerstvo sa SAD i EU, piše N1.

"Vjerujem da će odluka biti na dobrobit zemlje, ići ćemo napred u partnerstvu sa SAD i Evropom i niko nas ne može zaustaviti. Kao politčki spektar treba da budemo jedinstveni, To je izazov, neće biti smak svijeta, to treba uspešno da prevaziđemo”, rekao je Veselji.

Upitan da postoji opasnost da Asocijacija - Zajednica opština sa srpskom večinom dobije izvršna ovlaščenja, Veselji je rekao da je ubeđen da će Vlada Kosova izraziti volju naroda, sačuvati suverenitet i teritorijalni integritet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije