Ex -Yu

Slovenački premijer o arbitraži: Neprihvatljiva odluka Hrvata

Slovenački premijer o arbitraži: Neprihvatljiva odluka Hrvata
Slovenački premijer o arbitraži: Neprihvatljiva odluka Hrvata

BEČ - Hrvatski i slovenački premijer u četvartak su na konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču održali kratki sastanak na kojem su razgovarali o arbitražnom postupku, javlja RTV Slovenija.

"Svako je pojasnio svoje stajalište nakon čega smo se razišli", kazao je slovenački premijer Miro Cerar te dodao kako se obje države drže svojih stajališa.

Istaknuo je kako arbitražni postupak teče i dalje te treba pričekati odluku Arbitražnog suda koja će biti obavezujuća za obje strane.

Nakon završetka samita o zapadnom Balkanu u Beču i Milanović se dotakao sastanka s Cerarom.

"Razgovarao sam sa svojim kolegom Mirom Cerarom u četiri oka pola sata, razgovarali smo, nismo pregovarali, pozicije su jasne, njihove i naše, ali to ne bi trebalo pomutiti naše dobre odnose, i osobno dobre, ali to je manje bitno", rekao je hrvatski premijer.

Cerar i slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec slovenačko stajalište u vezi s arbitražnim sporom predstavili su i drugim učesnicima današnje konferencije.

"Ukazali smo da je sporazum valjan i da sud nastavlja sa svojim radom. Očekujemo da će sve države poduprijeti da se sporazum provede do kraja. Sigurni smo kako imamo puno istomišljenika koji smatraju da hrvatska odluka u ovom slučaju nije prihvatljiva", kazao je Cerar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije