Ex -Yu

Snijeg i tokom noći

Snijeg i tokom noći
Snijeg i tokom noći

BEOGRAD - Snijeg će i tokom noći padati u centralnim i zapadnim krajevima Srbije, pa vozače očekuju zimski uslovi vožnje na području Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Bajne Bašte, Valjeva, Loznice, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Raške i Kraljeva, najavili su metereolozi.

Snijeg povremeno umjerenog intenziteta pada i na Kopaoniku i u višim predjelima Kragujevca i otežava prohodnost puteva na ovim područjima. 

Na putevima prvog prioriteta ima snijega na kolovozu od tri do pet centimetara, saobraćaj je otežan, a intervencije čišćenja i posipanja kolovoza su u toku. 

Svi putevi drugog reda na ovim područjima su prohodni uz obaveznu upotrebu lanaca. 

Za kamione sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćaja preko Zlatibora, Kadinjače, Debelog i Kameničkog brda, preko Slatine i Podbukova, ka Mokroj Gori na prilazima Tari, Kopaoniku, Goču, od Bistrice ka Priboju i Novoj Varoši, od Prijepolja ka Jabuci. 

U popodnevnim časovima uvedena je zabrana i preko Iriškog venca, a na snazi je zabrana i na svim regionalnim putevima područja Ivanjice, kao i u planinskim predjelima Valjeva i Loznice. 

Zbog kiše koja pada u ostalim regionima Srbije, sva oštećenja na kolovozu u vidu rupa ili kolotraga predstavljavaju dodatnu opasnost, jer su ispunjena vodom i slabo su vidljiva. 

Bujični potoci na pojedinim dionicama nanose zemlju na kolovoz, a zbog ovakvih vremenskih prilika učestali su odroni na putevima kroz stijenske usjeke i klisure, najučestaliji kroz ovčarsko-kablarsku klisuru gdje je potrebna maksimalna opreznost u vožnji. 

Iz Auto-moto saveza Srbije savjetuju smanjenje brzine na mjestima gdje se na kolovozu nalazi sakupljena voda, na dionicama na kojima ima kolotraga ili druga oštećenja. 

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni uz obaveznu upotrebu lanaca. Na prilazu Kopaoniku iz pravca Brusa vidljivost je smanjena zbog niske oblačnosti i magle na 100 metara, što dodatno otežava saobraćaj. 

Vozačima se savjetuje maksimalna opreznost u vožnji uz držanje većeg odstojanja između vozila. 

FOTO ILUSTRACIJA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije