Ex -Yu

Snimak ubistva kik-boksera iz Herceg Novog osvanuo na YouTubeu

Snimak ubistva kik-boksera iz Herceg Novog osvanuo na YouTubeu
Snimak ubistva kik-boksera iz Herceg Novog osvanuo na YouTubeu

PODGORICA - Ubistvo kik-boksera Jovana Kosaća (27), koga je hicima iz pištolja 14. septembra likvidirao Bjelopoljac Dragoje Baošić, osvanulo je na YouTubeu.

Snimak uznemirujuće sadržine u trajanju od 51 sekunde je postavio izvjesni Igor Petkov. Policija nije potvrdila autentičnost snimka, za koji se tvrdi da je skinut sa jedne od kamera u diskoteci "Kaza", gdje je Kosać ubijen, prenosi Blic.

Vidi se kako ubijeni mladić sjedi pored ulaza u diskoteku, gdje je radio kao obezbjeđenje.

Snimljen je i ulazak braće Stanka i Dragana Bigovića i Baošića, potom tuča između Kosaća i Bigovića. Nakon gužve slijedi scena kako Baošić, čiji su se prijatelji Bigovići tukli sa Kosaćem jer im je preneo odluku vlasnika diskoteke da im je ulaz zabranjen, puca u leđa Kosaću i odlazi. Baošić je uhapšen desetak dana kasnije.

Ubistvo Kosaća izazvalo je gnjev Novljana, koji su prije par dana drugi put masovno protestovali, zahtijevajući ubrzanje istrage o ovom slučaju.

Na protestima, oni su tražili i smjene u tužilaštvu, koje je braću Bigović pustilo na slobodu. Prema mišljenju mnogih u ovom gradu, ubica Baošić je imao pomagače u zločinu, ne samo za vrijeme skrivanja, već i u događajima koji su prethodili zločinu.

"Visoki funkcioner hercegnovskog Centra bezbjednosti bio je prisutan u diskoteci 'Kaza' u Igalu kada je ubijen moj sin i mogao je da spriječi ubistvo, ali nije reagovao. Na snimcima iz diskoteke jasno se vidi da je taj policajac bio na korak od ubice. Bio je toliko blizu da je mogao Baošića da udari po ruci, spriječi ga da puca i tako izbjegne nesreću", tvrdi otac ubijenog mladića Drago Kosać, koji smatra da je njegov sin žrtva narko-bandi.

Poslije prvog protesta nekoliko hiljada građana Herceg Novog i prijetnje da će grad biti blokiran - policija je uhapsila Baošića u jednoj šumi nedaleko od grada. Protesti su održani i subotu, a nastaviće se svake druge nedjelje dok se čitav slučaj do kraja ne istraži i razotkrije.

UPOZORENJE! Snimak sadrži scene nasilja!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije