Ex -Yu

Spašeno 18 planinara iz Srbije u kanjonu Nevidio

Spašeno 18 planinara iz Srbije u kanjonu Nevidio
Spašeno 18 planinara iz Srbije u kanjonu Nevidio

PODGORICA - Pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore iz kanjona Nevidio evakuisali su 18 turista iz Srbije od kojih niko nije povrijeđen.

U akciji je učestvovalo osam pripadnika Gorske službe spasavanja.

Prema prvim policijskim informacijama,  u kanjonu je bilo zaglavljeno 11 turista, a pripadnici GSS-a u hladnoj vodi Komarnice zatekli su njih 18.

Turisti iz Srbije, preživljavali su pakao nakon što je, uprkos lošim vremenskim uslovima, njihov vodič odlučio da ih uvede u kanjonu Nevidio.

Grupa je u kanjon ušla prije 9.00 časova, a oko 21.00 čas policija je obaviještena da su još zaglavljeni između visokih litica i u hladnoj vodi Komarnice.

Nakon toga alarmirani su Sektor za vanredne situacije MUP-a i Gorska služba spasavanja, čiji su pripadnici oko 22.30 časova počeli izvlačenje turista iz hladne vode.

Jedan od najiskusnijih crnogorskih planinara rekao je da vremenski uslovi koji su juče vladali nisu dozvoljavali ulazak u kanjon Nevidio.

"Pet grupa je bilo najavljeno za prolazak kroz kanjon, međutim svi vodiči su otkazali jer su vremenski uslovi bili katastrofalni. Ne znam ko je normalan mogao uvesti ljude u kanjon", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije