Ex -Yu

Spriječen bombaški napad u Podgorici

Spriječen bombaški napad u Podgorici
Foto: N.N. | Spriječen bombaški napad u Podgorici

PODGORICA - Iako je prije tri dana policija prilikom kontrole jednog vozila pronašla bombu i uhapsila Igora Vukčevića (38) i Nemanju Milisavića (36) iz Podgorice, kao i Dragana Bakrača (35) iz Plužina tek danas se Uprava policije oglasila zvaničnim saopštenjem u kome je navela da je spriječila bombaški napad na teritoriji Podgorice.

Kako nezvanično saznaju Dnevne novine iz danilovgradske policije, vozilo “audi A6”, kotorskih registarskih oznaka, zaustavljeno je na magistralnom putu Podgorica-Nikšić, u mjestu Zagorak tokom rutinske kontrole.

Nakon zaustavljanja vozila, policija je legitimisala trojicu mladića koji su bili u vozilu, i izvršila pretres automobila. Prilikom pregleda prtljažnika službenici danilovgradske policije su u specijalnoj pregradi pronašli ručnu bombu M-75.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu, koji je naložio da se sva trojica momaka liše slobode. Osim bombe, policija je tom prilikom oduzela i mobilne telefone uhapšenih, kao i vozilo u kojem su bili.

“Sa Vukčevićem u vozilu na mjestu suvozača bio je Nemanja Milisavić. Sumnja se da su oni spremali bomaški napad u jednom naselju na području Podgorice. Brzom reakcijom policije oni su u toj namjeri sriječeni”, saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom istrage o ovom slučaju utvrđeno je da su pronađenu bombu kupili kod Dragana Bakrača iz Plužina.

Zajedničkim djelovanjem podgričke i danilovgradske policije pronađeno je vozilo marke “VW Polo” za koje je se sumnja da je ukradeno.

“O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se Vukčević, Milisavić i Bakrač uhapse, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se vezano za pronađeno vozilo naknadno izjasniti o kvalifikaciji. Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

cdm.me

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije