Ex -Yu

Srbi blokirali put u Zupču

Srbi blokirali put u Zupču
Srbi blokirali put u Zupču

ZUPČE - Rodbina i prijatelji srpskog mladića koji je povrijeđen oko podneva u Zupču u opštini Zubin Potok na sjeveru Kosova blokirali su oko 15 časova puteve koji vode od Kosovške Mitrovice i Zvečana prema Ibarskom Kolašinu.

Revoltirani građani blokirali su danas oko 15 časova put Kosovska Mitrovica - Ribariće i put Zvečan - Ribariće u selu Zupče u opštini Zubin Potok.

Vojnici Kfora u susjednom selu Jagnjenica takođe su zatvorili kontrolni punkt čime je onemogućen saobraćaj između Zvečana i Zubinog Potoka.

Kosovski Srbin D.R. (25) teško je povrijeđen kada je na njega naletio svojim vozilom kosovski Albanac, koga su potom pretukli okupljeni građani koji su dežurali na barikadi u Zupču na sjeveru Kosova.

Incident se, kako je potvrdio regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti, dogodio oko podneva kada je Albanac koji je upravljao putničkim vozilom prošao barikadu u Zupču i pokušao da se istim putem vrati nazad u pravcu južnog dijela Mitrovice.

"On je tom prilikom udario u drugi putnički automobil u kojem je bila jedna trudnica, koja je na svu sreću ostala nepovrijeđena, i udario je jednog srpskog mladića koji se tu zatekao. Nakon toga okupljeni na barikadi u Zupču su pretukli vozača, a njegovo vozilo oštetili", rekao je Hoti.

On je kazao da je Albanac bio u automobilu sa još jednom ženskom osobom koju Srbi nisu napali i koja je ostala nepovrijeđena.

U pokušaju da se vrati istim putem preko barikade u Zupču vozača su htjeli da spriječe Srbi koji dežuraju na toj barikadi, ali on se nije zaustavljao, što je i dovelo do incidenta u kojem je povrijeđen D.R.

Dežurni ljekar u mitrovičkoj bolnici gdje je D. R. zbrinut, ortoped Ljubomir Jakšić, izjavio je da je pacijent primljen sa prelomima oba ručna zgloba.

U pitanju su teške tjelesne povrede ali pacijent nije zadržan na bolničkom liječenju već je na lični zahtjev pušten kući, dodao je Jakšić.

Albanca koji je izazvao incident lokalna kosovska policija odvela je do Doma zdravlja u Zubinom Potoku gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i on je sa djevojkom koja je bila sa njim u automobilu zadržan u policijskoj stanici u toj varošici na sjeveru Kosova.

Srbi iz Ibarskog Kolašina gotovo godinu dana dežuraju na barikadi u Zupču na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće sprečavajući na taj način kretanje kosovskih carinika prema administrativnom prelazu Brnjak.

U Zupču, na raskrsnici koja vodi prema Zvečanu i južnom dijelu Kosovske Mitrovice, na magistralnom putu blokirana je jedna saobraćajna traka, a vozila se propuštaju naizmjenično

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije