Ex -Yu

Srbi vole Rusiju, ali bi radije živjeli u Evropi i Americi

Srbi vole Rusiju, ali bi radije živjeli u Evropi i Americi
Srbi vole Rusiju, ali bi radije živjeli u Evropi i Americi

BEOGRAD - Građani Srbije najviše vole Rusiju, ali bi voljeli da žive u EU ili SAD, pokazalo je istraživanje beogradske agencije "Faktor plus".

Istraživanje je pokazalo da ispitanici smatraju da je dobrobit građana Srbije najmanje važna za SAD, nešto više za EU, dok Rusiju vide kao zemlju kojoj je dobrobit Srba važnija od svih ostalih.

Kada bi mogli da biraju mjesto za život i gdje bi im se školovala djeca, građani Srbije bi se prvenstveno odlučili za neku od zemalja EU i SAD, prenijeli su beogradski mediji.

Građani Srbije bi najradije radili za neku od njemačkih kompanija, zatim američkih, a potom britanskih i ruskih.

Poslije terorističkog napada u Parizu, građani Srbije se ne osjećaju bezbjednosno ugroženim i najveći broj njih smatra da Srbija neće biti meta ter

Zanimljivo je da 31 odsto ispitanika smatra da Srbija ne treba da se priključi zajedničkoj borbi protiv terorizma koju predvode Zapad i Rusija, već da treba da brani svoju zemlju i tako pomogne bezbjednost u svijetu.

Kada je riječ o rejtingu stranaka i političara, i dalje su na prvom mjestu SNS sa 51,6 odsto podrške i njen lider i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Najbolji zastupnik evropskih ideja i vrijednosti jeste Vučić, zatim potpredsjednik Vlade Zorana Mihajlović, lider SDS-a Boris Tadić i lider demokrata Bojan Pajtić.

Ispitanici smatraju da Vučić u isto vrijeme najviše doprinosi razvoju dobrih odnosa Srbije i Rusije.

U parlament bi sasvim sigurno ušle SNS, koja ima 51,6 odsto podrške, SPS 8,7, DS 6,5 i SRS 6,2, a sve ostale stranke bi bile ispod cenzusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije