Ex -Yu

Srbija: Predizborna tišina uoči ponovljenog glasanja 4. maja

Srbija: Predizborna tišina uoči ponovljenog glasanja 4. maja
Srbija: Predizborna tišina uoči ponovljenog glasanja 4. maja

BEOGRAD - U Srbiji je danas na snazi predizborna tišina, zbog ponovljenog glasanja na 15 biračkih mjesta u okviru vanrednih parlamentarnih izbora, koje će biti organizovano u srijedu, 4. maja.

Predizborna tišina počela je noćas u ponoć, a završiće se u srijedu u 20.00 časova kada će biti zatvorena biračka mjesta i do kada je zabranjena predizborna kampanja i slanje političkih poruka.

Glasanje će biti ponovljeno na pet biračkih mjesta u Nišu, na po dva biračka mjesta u Vranju, Jagodini i Beogradu i na po jednom biračkom mestu u Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, Užicu i Kladovu.

Na tim mjestima upisan je 19.631 birač i oni će moći da glasaju za 20 lista koje su učestvovale i na dan izbora održanih 24. aprila.

Republička izborna komisija /RIK/ saopštila je da se preliminarni rezultati izbora očekuju u srijedu uveče.

Na osnovu 99,82 odsto obrađenih biračkih mjesta na parlamentarnim izborima, prema podacima RIK-a, u parlament je ušlo šest lista - koalicija oko SNS-a, koja je osvojila 48,24 odsto glasova, koalicija SPS-JS sa 10,96, SRS sa 8,11, DS sa 6,03, "Dosta je bilo" sa 6,03, a koalicija SDS-LDP-LSV sa 5,02 odsto glasova.

Koalicija DSS-Dveri osvojila je 4,99 odsto glasova i time ostala ispod cenzusa potrebnog za ulazak u Skupštinu Srbije.

Kada je riječ o strankama nacionalnih manjina, SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, a Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto. /kraj/jn/da

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije