Ex -Yu

Srbija neće da isplati pomoć nastavnicima

Srbija neće da isplati pomoć nastavnicima
Srbija neće da isplati pomoć nastavnicima

BEOGRAD - Vlada Srbije odbila je prijedlog sindikata u obrazovanju da prosvjetnim radnicima isplati pomoć do 4.500 dinara /oko 37 evra/, rekao je danas ministar prosvjete Srbije Srđan Verbić i pozvao prosvjetare da prekinu štrajk.

"Predlog sindikata Vlada mora da odbije, jer nema sredstava, ali će ih biti ako budemo vredno radili", rekao je Verbić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je pozvao Vladu i sindikate da se bave "suštinskim stvarima koje su loše postavljene u sistemu", prenose beogradski mediji.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički rekla je da razumije nastavnike, ali je istakla da predstoji "godina štednje u kojoj će svi morati da zbiju redove".

"Razumem nastavnike, i ja sam roditelj. Moguće je svoj posao raditi i sa ovakvim platama i biti motivisan, ako u nešto verujemo", rekla je Udovički.

Četiri reprezentativna sindikata u prosvjeti juče su predložila Vladi Srbije da im bude isplaćena mjesečna pomoć do 4.500 dinara što bi, kako su naveli, dovelo do prekida štrajka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije