Ex -Yu

"Srpska policija nije tražila podatke o navijačima 'torcide'"

"Srpska policija nije tražila podatke o navijačima 'torcide'"
Foto: Kurir.rs | "Srpska policija nije tražila podatke o navijačima 'torcide'"

ZAGREB - Srpska policija nije tražila od hrvatske policije podatke o navijačima hrvatske "torcide", koje tereti da su se nasilno ponašali na benzinskoj pumpi u Vrčinu, izjavio je danas zamjenik glavnog direktora hrvatske policije za opštu sigurnost Dražen Vitez.

Obilazeći novouređene prostorije kninske policijske stanice, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem, Vitez je rekao da ih je srpska policija u petak obavestila da su navijači privedeni, ali da hrvatska policija još nije obaveštena da je 14 navijača osuđeno na zatvorske kazne, prenosi Hina.

Kada je riječ o saradnji policija dvije zemlje u vezi s navijačima, Vitez je rekao da hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova "ima sportsku tačku kao što imaju i kolege u Srbiji".

"Svaki susret koji se odigrava izvan naših granica, to jest kad prolaze naši navijači kroz Srbiju ili njihovi navijači kroz Hrvatsku, mi ih obaviještavamo da će ići, da će doći - i to je taj vid saradnje", rekao je Vitez.

Prekršajni sud u Beogradu osudio je ranije danas 14 navijača "Hajduka" iz Splita na po 15 dana zatvora i oni su poslati na izvršenje kazne u zatvor u Padinskoj Skeli, jer eventualna žalba na ovu presudu ne odlaže izvršenje kazne.

Istom odlukom izrečena im je mera proterivanja stranaca od godinu dana, precizirao je za Tanjug predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske je oslobođeno navoda iz prekršajne prijave, ali nisu pušteni na slobodu jer im je juče određeno zadržavanje do 48 sati po nalogu tužioca, tako da su i dalje u policiji.

U toku su provjere da li je neko od svih privedenih, njih 27, izvršio neko krivično delo.

Suđenje hrvatskim huliganima pred Prekršajnim sud u Beogradu završeno je kasno sinoć, a njih 14 osuđeno je zbog učestvovanja u pljački benzinske stanice "Mol" u Vrčinu i zbog ispipisivanja ustaških grafita.

Oni su na benzinskoj pumpi u Vrčinu u četvrtak oko 3:30 sati poslije ponoći uzeli robu iz prodavnice vrijednu oko 200.000 dinara i nisu platili, a jdean od okrivljenih se tereti da je ispisao grafit sa ustaškim simbolima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije