Ex -Yu

Srpski pilot: Nikada nisam sumnjao da u avionu nije bila bomba

Srpski pilot: Nikada nisam sumnjao da u avionu nije bila bomba
Srpski pilot: Nikada nisam sumnjao da u avionu nije bila bomba

BEOGRAD - Srpski pilot Vlatko Vodopivec koji je nedavno uspio da u Somaliji prizemlji avion sa velikom rupom u trupu, kazao je da nikada nije ni sumnjao da je to izazvalo nešto drugo osim bombe, napomenuvši da je bezbjednost na aerodromu u somalisjkoj prestonici Mogadišu bila ravna nuli.

On je za agenciju AP rekao da za čitav incident krivi odsustvo bezbjednosti na somalijskom aerodromu gde je stanje, kako je naveo, "haotično".

Eksplozija bombe bila je razlog što je putnički avion avioprevoznika "Dalo erlajns" u utorak morao da prinudno sleti u Mogadiš, izjavio je u subotu somalijski ministar saobraćaja i avijacije, Ali Ahmed Džamak.

Vodopivec je dodao da su somalijski istražitelji u početku pokušali da okrive njegovu avio kompaniju.

Prema njegovim riječima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u avionu i da je postojala namjera da svi u avioni budu ubijeni, prenio je Rojters.

Stručnjaci avijacije i srpski pilot koji je uspješno prizemljio letjelicu poslije incidenta, izjavili su još u srijedu da je eksploziju u avionu somalijskog avioprevoznika "Dalo erlajns" najvjerovatnije izazvala bomba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije