Ex -Yu

Srpski radnici povrijeđeni u Rumuniji

Srpski radnici povrijeđeni u Rumuniji
Foto: Ilustracija | Srpski radnici povrijeđeni u Rumuniji

Radnici zrenjaninske fabrike "Drakslmajer" doživjeli su u ponedjeljak saobraćajnu nezgodu u autobusu koji je njih tridesetak prevozio u Rumuniju.

Za "B92" ove informacije su potvrdili i u toj kompaniji, u Zrenjaninu, gdje kažu da su svi radnici dobro, a da su tri njihove koleginice zadržane u bolnici u Rumuniji.

"Većina naših kolega koje su bile u autobusu, a koji je učestvovao u saobraćajnom udesu, u neposrednoj blizi grada Satu Mare u Rumuniji, dobrog je zdravstvenog stanja i pušteni su iz bolnice. Trenutno su smešteni u hotelima u Satu Mare, dok su tri koleginice zadržane na bolničkom lečenju, radi daljeg pružanja medicinske nege", kažu za "B92" u kompaniji "Drakslmajer". 

Porodice povrijeđenih su obaviještene o tome šta se dogodilo i predstavnici kompanije kažu da su u kontaktu sa njima. 

"Predstavnici kompanije sinoć su posetili kolege u bolnici, u Satu Mare, kako bi im pružili potrebnu podršku", kažu u kompaniji. 

Uzrok udesa još nije poznat, rumunska policija obavila je uviđaj, a u kompaniji tvrde da je njihov vozač poštovao saobraćajne propise, praksu obaveznih pauza i odmora, a tvrde i da je autobus bio tehnički ispravan. 

Grupa zaposlenih krenula je bila u pogon kompanije "Drakslmajer", u Satu Mare, u Rumuniji, u okviru programa razmjene znanja i iskustava, koji je kompanija razvila.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije