Ex -Yu

Srpski tenkisti ubjedljivi na startu Vojnih igara u Rusiji (VIDEO)

Srpski tenkisti ubjedljivi na startu Vojnih igara u Rusiji (VIDEO)
Srpski tenkisti ubjedljivi na startu Vojnih igara u Rusiji (VIDEO)

Međunarodne vojne igre u Albinu okupile su više od 2.000 učesnika iz 17 zemalja svijeta, a srpski tenkisti su već na samom startu zabilježili prve uspjehe.

Prva posada Vojske Srbije vozila je u konkurenciji Tadžikistana, Venecuele i Nikaragve i ubjedljivo trijumfovala.

Od svih ekipa iz inostranstva, srpski tim je imao i najveću podršku sa tribina.

U drugoj vožnji tim Rusije je, očekivano, bio najbolji. Kao i prošle godine, Tenkovski biatlon privukao je najveći broj zemalja-učesnica, ukupno 13.

Rezultati individualne trke koji će odlučiti kojih osam reprezentacija ide u polufinale, biće poznati u ponedjeljak popodne.

Srpski tenkisti su na prošlogodišnjem Tenkovskom biatlonu u Rusiji osvojili treće mjesto, pa se i na ovogodišnjem takmičenju nadaju visokom plasmanu.

Međunarodne vojne igre pomoći će da se ojača povjerenje između oružanih snaga različitih zemalja, izjavio je na ceremoniji otvaranja Igara ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Na grandioznoj vojno-sportskoj manifestaciji sportisti, glumci, vojnici Oružanih snaga Rusije pokazali su gledaocima scene iz različitih istorijskih epoha, počevši od stare Grčke i starog Rima, pa sve do savremene istorije Oružanih snaga Rusije. Pokazan je i "tenkovski balet", koji je postao tradicionalni element Tenkovskog biatlona.

Nakon što je zastavu Međunarodnih vojnih igara razvio šampion u "Tenkovskom biatlonu 2014" Denis Akišin, vazduhoplovni dio manifestacije je nastavila aktobatska grupa "Ruski vitezovi".

"Zadovoljstvo je da se ljudi sa oružjem u rukama, na prljavoj vojnoj tehnici, susreću kao prijatelji ovdje, na gostoljubivoj ruskoj zemlji, da će na kraju takmičenja sa osmijehom stisnuti jedan drugom ruku i radovati se uspjehu suparnika. Uvjeren sam da je to najbolji način da se ojača povjerenje između oružanih snaga naših zemalja", rekao je Šojgu, podsjetivši da se prve vojne igre ovakvih razmjera održavaju na 70. godišnjicu Velike pobjede.

"Tokom dvije nedjelje pratićemo napetu borbu tenkista, pilota, padobranaca, morske pješadije, artiljeraca, izviđača i drugih vojnih specijalnosti", saopštio je ministar.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije