Ex -Yu

Šta je Vučić rekao o slučaju "srpska čokoladica"

Šta je Vučić rekao o slučaju "srpska čokoladica"
Šta je Vučić rekao o slučaju "srpska čokoladica"

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas slučaj sa srpskom čokoladicama u Hrvatskoj kao znak problema u hrvatskom društvu i poručio da za hrvatsku robu nema problema u Srbiji, niti su čokoladice povod za populističke igre.

"Mogao sam i ja danas da se igram, da vam donesem Krašove bajadere, bilo što, ali najerno to nisam učinio jer mi nije do trikova i do populizma. Kod nas hrvatska roba i normalno dolazi i normalno prolazi i mi nemamo problema s tim", rekao je Vučić novinarima tokom posjeta beogradskoj aerodromu Nikola Tesla.

Vučić je time kao zadnji u nizu srpskih političara komentirao "slučaj čokoladice" kada se hrvatski predsjednik Kolinda Grabar-Kitarović izvinula što je mada se trudi promovisati hrvatske proizvode djeci u Dubrovniku podijelila čokoladice srpskog proizvođača Pionir.

Srpski premijer ocijenio je da, za razliku od hrvatske robe u Srbiji, roba iz Srbije nema isti tretman u Hrvatskoj.

"S našom robom je malo drukčije, ali sam ponosan i sretan što po po prvi puta u istoriji imamo suficit s hrvatskom državom", rekao je Vučić, navodeći kako bi susjedima u Hrvatskoj preporučio još bolju čokoladu subotičkog preuzeća.

"Ta čokoladica je super, ali imaju oni još jednu bolju, s rižom, to je top čokoladica pa bih je preporučio našim hrvatskim susjedima da probaju. I ja je volim  pojesti ponekad, što se i vidi na meni", rekao je Vučić.

Srpski premijer je novinarima rekao da će prešutjeti komentare koji su se u Hrvatskoj mogli čuti u povodu čokoladica iz Srbije zbog kojih se hrvatski predsjednik izvinila javnosti.

Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je, na pitanje da prokomentariše slučaj iz Dubrovnika kada je dan ranije djeci na Dan branitelja podijelila pakete u kojima su bile čokoladice proizvedene u Srbiji, istakla da je bila neugodno iznenađena te da nije lično provjeravala sadržaj korpe.

"Iznimno sam razočarana jer osobno zastupam i podržavam kampanju Kupujmo hrvatsko. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatski predsjednik mora promicati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi“, rekla je ona.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije