Ex -Yu

Stefanović: Direktan teroristički napad kod Kuršumlije

Stefanović: Direktan teroristički napad kod Kuršumlije
Stefanović: Direktan teroristički napad kod Kuršumlije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović zatražio je hitan sastanak sa predstavnicima Euleksa i Kfora zbog napada u Kopnenoj zoni bezbjednosti kod Kuršumlije, gdje je ubijen žandarm Stevan Sinđelić, ocijenivši da je riječ o "direktnom terorističkom napadu".

"Očekujem da će sastanak biti održan u nekoliko narednih dana u Beogradu. Počinioci moraju biti najstrožije kažnjeni", rekao je Stefanović.

On je naglasio da će biti preduzeto sve da se obezbijedi apsolutna bezbjednost za stanovništvo, ali i pripadnike bezbjednosnih snaga, prenose beogradski mediji.

"Moramo da preduzmemo sve što je u našoj moći da ubuduće imamo više mera i možda snažnije prisustvo policije, da se više nikada ne dogodi da neko od pripadnika policije izgubi život radeći svoj posao", poručio je Stefanović.

On je ocijenio da je trenutna situacija na području Kuršumlije stabilna.

Žandarm Stevan Sinđelić juče ujutro je teško ranjen u napadu više nepoznatih Albanaca, a nešto kasnije preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Sinđelić je bio u patroli policije iz Kuršumlije koja je prilikom obilaska terena zatekla više Albanaca koji su sjekli šumu kod sela Orlovac.

U razmjeni vatre jedan Albanac je ubijen, a jedan ranjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije