Ex -Yu

Stefanović: Druga strana došla u Brisel da ništa ne potpiše

Stefanović: Druga strana došla u Brisel da ništa ne potpiše
Stefanović: Druga strana došla u Brisel da ništa ne potpiše

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je srpska strana u Briselu bila spremna za dogovor i učinila sve da do njega dođe, ali da je, kako je ocijenio, "druga strana došla u Brisel da ništa ne potpiše".

"Postizanje dogovora u Briselu ne zavisi samo od naše strane. Naša strana, predvođena premijerom Aleksandrom Vučiće, je učinila sve da do dogovora dođe, naravno, do dogovora koji nije na štetu interesa Srbije i građana na KiM", rekao je Stefanović gostujući na RTS.

Polazna osnova sprske delegacije, dodao je, bio je Briselski sporazum i namjera je bila za Zajednica srpskih opština dobije ovlaštenja predviđena tim sporazumom.

Srpski delegacija, kako je rekao, bila je pod orgomnim pritiskom i uložila napor da dođe do napretka.

"Naša strana je bila spremna da potpiše neki od finalnih dogovora, ali druga strana nije bila spremna to da uradi. Stekao sam utisak da su došli da ne potpišu, da to bude poz predstava, ali da suštinski ne urade ništa", rekao je Stefanović.

On je naglasio da Vlada i premijer neće potpisati nikakav sporazum koji bi bio na štetu građana.

"Ako bilo ko očekuje da će Vlada i Vucić potpisati nešto što je nauštrb interesa zemlje i na štetu građana, da bismo dobili otvoranje poglavlja, mi na to nismo spremni i to je premijer više puta rekao", naveo je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije