Ex -Yu

Stefanović: Izmišljotina da je privođen Jeremić

Stefanović: Izmišljotina da je privođen Jeremić
Stefanović: Izmišljotina da je privođen Jeremić

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas da nije bilo nikakvog privođenja bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića i da su takve tvrdnje potpuna izmišljotina i laž.

On je dodao i da je njegovom advokatu uručen poziv da se odazove u vezi sa predmetom ubistva dvojice gardista na Topčideru 2004. godine.

"Prosto mi se nekada čini da neko prosto pokušava da se šegači sa nama, jer ovo je takva izmišljotina", rekao je Stefanović za TV Pink.

Ministar je objasnio da je na zahtjev porodica dva mladića koja su izgubila živote, odnosno njihovih advokata, upućen poziv Jeremiću da se odazove da da informacije kao građanin.

Kako je rekao, taj zahtjev datira maltene od 2004. godine, upućen i prije sedam, osam mjeseci.

"Ako neće da poštuje državne organe Republike Srbije, on je to pokazao da ih ne poštuje, apsolutno se nadam da će Jeremić da poštuje makar volju porodica da se odazove i kaže ono što oni pitaju , kako je prvi znao za taj događaj", rekao je Stefanović.

Kako je dodao, ovo je "zaista besraman" pokušaj da se na lažan način pokuša da se policija u nešto uplete.

"Policija dolazi nekog da uhapsi, a on na slobodi - besmisleno je. Policija Jeremića nije ni videla i poziv je uručila njegovom advokatu da da informaciju na zahtev porodica čiji su sinovi izgubili živote. Mislim da ti ljudi imaju pravo na informaciju i istinu šta se desilo".

Ministar unutrašnjih poslova ranije je objasnio da su dva pripadnika policije najurednije došla da uruče poziv Jeremiću, ali se on nije nalazio kod kuće te je njegova kućna pomoćnica kontaktirala advokata koji je došao i kome je uručen poziv.

Advokat je, naveo je Stefanović, rekao da Jeremić nije tu i da može sutra prije podne da se javi u policiju u vezi poziva za saslušanje, kao građanin.

Jeremić je na tviter nalogu napisao "Dobrodošlica u Srbiju - policija dolazi u stan da me privede. Interesantno..."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije