Ex -Yu

Stefanović: Milanović da sačuva onih 10 tabli na ćirilici u Vukovaru

Stefanović: Milanović da sačuva onih 10 tabli na ćirilici u Vukovaru
Stefanović: Milanović da sačuva onih 10 tabli na ćirilici u Vukovaru

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će hrvatski premijer Zoran Milanović pokazati bar malo državničke odgovornosti i sačuvati "onih 10 tabli na ćiriličnom pismu koje u Vukovaru do sada nisu uspjeli da sačuvaju".

Reagujući na izjavu Milanovića da bi njegov dolazak na Beogradski samit 16. decembra bio smiješan, zato što se Srbija nije ogradila od izjava lidera SRS-a Vojislava Šešelja, Stefanović je poručio da je "Srbija veoma posvećana regionalnoj saradnji".

"Zadovoljan sam što je posle mnogo žalosnih stvari koje su uradili, a poslednja od njih bila je rezolucija koju je Hrvatska predložila u Evropskom parlamentu, gospodinu Milanoviću nešto smešno. Nama nije", rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao da Srbiji nije smiješna regionalna saradnja, nego joj je važna i veoma joj je posvećena, prenose beogradski mediji.

"A to što bi hrvatski premijer volio da se meša u izbore građana Srbije i političare koje biraju, više govori o njemu nego o nama", rekao je Stefanović.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović odlučio je da ne dođe u Beograd na Samit 16 premijera država srednje i istočne Evrope sa premijerom Kine, jer se, rekao je, "srpska vlast nije jasno ogradila od Šešeljevih izjava".

On je naveo da bi "bilo smiješno" da poslije Šešeljevih istupa ide u Beograd na samit i dodao da je korektno izjašnjavanje o Šešeljevim istupima "pitanje kulture" i da je to nešto što bi trebalo da uslijedi nakon "vremena i energije uloženih u zaštitu srpske manjine u Hrvatskoj".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije