Ex -Yu

Stefanović: Niko ne može destabilizovati Srbiju, a da ne dobije adekvatan odgovor

Stefanović: Niko ne može destabilizovati Srbiju, a da ne dobije adekvatan odgovor
Stefanović: Niko ne može destabilizovati Srbiju, a da ne dobije adekvatan odgovor

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je da bezbjednosne službe Srbije preduzimaju intenzivne mjere za očuvanje stabilnosti zemlje i da niko u regionu ne može destabilizovati Srbiju, a da ne dobije adekvatan odgovor.

Stefanović je naglasio da ogroman broj ljudi radi na tome, te da građani treba da znaju da one, koji se brinu o bezbjednosti, neće uvijek vidjeti, ali da se mogu osjećati sigurno.

On je potvrdio da su na jučerašnjoj sjednici Biroa Vlade Srbije za koordinaciju službi bezbjednosti analizirane mjere koje su duže vrijeme preduzimane da bi se očuvala stabilnost u zemlji i regionu.

"Intenzivnim radom policije i tužilaštva, Bezbednosno-informativne agencije Vojske Srbije preduzimju se sve potrebne mere da odvratimo bilo koga od nekakve "sulude pomisli" da bi nestabilnost mogao da prenese na teritoriju Srbije i da bi nekim paravojnim ili terorističkim udarom mogao nešto da reši", istakao je Stefanović za Televiziju "Pink".

Komentarišući nemire u Makedoniji, Stefanović je rekao da se Srbija neće miješati u unutrašnju politiku te zemlje.

"Interes Srbije je da u Makedoniji bude mir. Naš interes je da se sve završi mirnim putem, da nema sukoba i ugrožavanja bezbednosti tih ljudi. Mi ne možemo da utičemo na sve događaje, ali možemo da pomognemo ako neko traži", rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije