Ex -Yu

Stefanović: Srbiji ne preti nikakva opasnost od terorizma

Stefanović: Srbiji ne preti nikakva opasnost od terorizma
Stefanović: Srbiji ne preti nikakva opasnost od terorizma

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da Srbiji ne prijeti nikakva opasnost od terorizma.

"Srbija nije neozbiljna zemlja. Mi obraćamo pažnju na sve pretnje i država preduzima sve mere predostrožnosti, ali nama ne preti nikakva opasnost od terorizma", rekao je Stefanović na TV Pink.

On je ocijenio da u Srbiji vladaju potpuni mir i stabilnost i da je dobro da sve države preduzimaju dodatne mjere predostrožnosti u zavisnosti od situacije u toj zemlji.

Na pitanje o tijelu Janoša Šnajdera koje je pronađeno u Češkoj, za koga se sumnja da je učestvovao u ubistvu Nenada Opačića i njegove supruge Jasmine, ministar je odgovorio da je policija tokom istrage našla poklapajući DNK na jakni i ustanovila da se jedan osumnjičeni nalazi u Češkoj.

"Mi smo ta saznanja tada uputili Interpolu i tek smo pre nekoliko dana nezvanično dobili potvrdu da je ta osoba nađena mrtva i verovatno predozirana", kazao je Stefanović.

Nenad i Jasmina Opačić su ubijeni 28. februara u Novom Sadu.

Nenad Opačić je izdržavao zatvorsku kaznu zbog preprodaje narkotika i saradnje sa "zemunskim klanom" u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

Kaznu je trebalo da izdržava do januara 2016. godine, a u trenutku ubistva bio je "na godišnjem odmoru, van zatvora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije