Ex -Yu

Stefanović: Više od milion migranata u Srbiji

Stefanović: Više od milion migranata u Srbiji
Foto: N.N. | Stefanović: Više od milion migranata u Srbiji

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas u Istanbulu da je od početka migrantske krize do danas na teritoriji Srbije registrovano više od milion migranata, te da je država reagovala odgovorno, trudeći se da očuva bezbjednost građana i ispoštuje osnovna ljudska prava migranata.

On je na šestoj ministarskoj konferenciji budimpeštanskog procesa rekao da se u Srbiji trenutno nalazi 4.000 migranata u 14 stalnih ili privremenih prihvatnih centara.

Stefanović je istakao da se ne smije zanemariti činjenica da je od trenutka izbijanja migrantske krize povećano krijumčarenje i trgovina ljudima, te naglasio da MUP Srbije intenzivno radi na otkrivanju kriminalnih grupa s ciljem njihovog najstrožeg sankcionisanja, saopšteno je iz MUP Srbije.

On je naveo da je policija Srbije u 2018. godini spriječila 162 lica da izvrše krivično djelo krijumčarenje ljudi.

"Takođe, pojačanim nadzorom državnih granica, tokom 2018. godine u pokušaju nezakonitog prelaska granice sprečene su 7.032 osobe, dok je od početka ove godine do danas u tim namerama zaustavljeno više od 1.000 migranata", rekao je Stefanović.

On je poručio da će Srbija i dalje biti pouzdan partner i da je spremna da, u skladu sa svojim kapacitetima, nastavi da daje doprinos zajedničkom radu u okviru budimpeštanskog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije