Ex -Yu

Stejt department: Keri početkom decembra u Beogradu

Stejt department: Keri početkom decembra u Beogradu
Stejt department: Keri početkom decembra u Beogradu

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Džon Keri boraviće naredne nedjelje u Evropi i na Zapadnom Balkanu, a 3. decembra će u Beogradu učestvovati na ministarskom sastanku OEBS, saopštio je danas Stejt department.

Kako se navodi u saopštenju, Keri će se prvo, 30. novembra, pridružiti američkom predsjedniku Baraku Obami na Samitu o klimi koji će biti održan u Parizu, a zatim će 1. decembra u Briselu učestvovati na sastanku šefova diplomatija država-članica NATO.

Iz Brisela Keri putuje u Prištinu gdje će razgovarati sa tamošnjim zvaničnicima.

Visoki američki zvaničnik će zatim doputovati u Beograd gdje će 3. decembra učestvovati na ministarskom sastanku OEBS, a imaće i sastanke sa predstavnicima civilnog društva iz država koje su članice te organizacije.

Keri će 3. decembra posjetiti i Nikoziju gdje će imati bilateralne sastanke, ali i susrete sa liderima kiparskim Turaka i Grka kako bi ih ohrabrio da nastave pregovore.

Potom će 4. decembra posjetiti Atinu gdje će sa predstavnicima grčke vlade razgovarati o bilateralnim pitanjima, uključujući migrantsku krizu i ekonomske teme.

Ovo će inače biti prva posjeta Kerija regionu Zapadnog Balkana u funkciji američkog državnog sekretara, navodi AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije