Ex -Yu

Stojanović: Ne odustaju od "velike Albanije"

Stojanović: Ne odustaju od "velike Albanije"
Stojanović: Ne odustaju od "velike Albanije"

BEOGRAD - Predsjednik opštine Gračanica Branimir Stojanović izjavio je da isticanje zastave takozvane "velike Albanije" na javnim institucijama na Kosmetu potvrđuje da veliki broj Albanaca i dalje vjeruje u ideju "velike Albanije" i da od nje ne odustaje.

On je naglasio da politička elita, koja nije uspjela da stvori normalno društvo i razvijeni ekonomski sistem, podržava tu ideju.

"Oni građanima nemaju šta da ponude, osim toga. Krah njihove borbe za bolji život najbolje se vidi u broju autobusa koji kreću ka zapadnoj Evropi", rekao je Stojanović za "Večernje novosti".

On je dodao da podgrijavanje nacionalnih osjećanja Albanaca izaziva dodatni strah kod Srba.

"Nije potrebno mnogo povoda da Srbi na Kosmetu ispadnu kolateralna šteta što se, nažalost, pokazalo i tokom martovskog pogroma 2004. godine", upozorio je Stojanović.

Zastava sa mapom "velike Albanije", likovima albanskih nacionalnih junaka i natpisom "autohtonus" postavljena je, između ostalih, na javnim institucijama u Dečanima, ali i na prilazima manastiru Visoki Dečani.

Pretpostavlja se da će tenzije na Kosovu i Metohiji posebno jake biti danas, kada Albanci obilježavaju nacionalni praznik "Dan zastaveve".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije