Ex -Yu

Štrajkuju svi advokati u Srbiji

Štrajkuju svi advokati u Srbiji
Štrajkuju svi advokati u Srbiji

BEOGRAD - Advokati iz cijele Srbije danas su u štrajku, nezadovoljni novim poreskim nametima za paušalni porez, te je paralisan rad skoro cijelog pravosuđa.

Advokati danas ne dolaze na suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gdje je po zakonu neophodno prisustvo branioca.

Oni ne obavljaju druge pravne poslove, osim onih koji su vezani za rokove, kao što je pisanje žalbi ili vanrednih pravnih lijekova.

Advokati su nezadovoljni povećanjem paušalnih poreskih nameta, kao i pojedinim odredbama Zakona o javnom bilježništvu, prenose mediji.

Traže da porez plaćaju po rješenjima za 2013. godinu, jer onima koji plaćaju paušalno nameti su uredbom Ministarstva finansija višestruko povećani.

Oni traže od Ministarstva finansija da stavi van snage poreska rješenja kojima su im nameti ove godine, kako tvrde, povećani za 40 odsto, a u nekim slučajevima i od 100 do 300 odsto.

U jučerašnjim razgovorima predstavnika advokata, Ministarstava finansija i pravde dogovoreno je da advokati već danas radnoj grupi dostave pisani prijedlog za rješenje njihovog problema, a naredni sastanak zakazan je za ponedjeljak, 22. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije