Ex -Yu

Strašna nesreća: Automobil prepolovljen, putnici prošli s povredama (FOTO)

Strašna nesreća: Automobil prepolovljen, putnici prošli s povredama (FOTO)
Strašna nesreća: Automobil prepolovljen, putnici prošli s povredama (FOTO)

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.40 sati u mjestu Vranovci nedaleko od Slavonskog Broda teško je povrijeđena jedna osoba, dok su dvije prošle s lakšim povredama.

Kako je saopšteno iz PU brodsko-posavske, osobnim automobilom slavonsko-brodskih registracija upravljao je 19-godišnji vozač pod uticajem alkohola (0,26 promila) s kojim su u vozilu kao putnici bili 17-godišnjak (na prednjem sjedištu) iz Slavonskog Broda i 20-godišnjak iz Tomice (na zadnjem sjedištu). Vozač i putnik na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

Automobil se kretao trotoarom kroz mjesto Vranovce od zapada u smjeru istoka. Po ulasku u lijevu krivinu zbog neprilagođene brzine stanju i uslovima na putu vozač je po izlasku iz krivine izgubio nadzor nad vozilom, prešao u lijevu traku, a potom sletio preko travnate bankine u odvodni kanal sa sjeverne live strane trotoara i desnim bočnim djelom automobila udario u ivicu betonskog ulaza.

Tom prilikom je zbog siline udara došlo do razdvajanja prednjeg i zadnjeg dijela vozila. Prednji dio vozila se zaustavio na sjevernoj traci, a zadnji dio automobila u kojem su bili vozač i putnici je u nekontrolisanom kretanju po travnatoj površini prednjim djelom udario u zid kuće kbr. 19., gdje se i zaustavio dok je otpali poklopac gepeka udario u kuću kbr. 17.

U nesreći teže je vozač suvozač dok su vozač i putnik na zadnjem sjedištu zadobili lakše tjelesne povrede.

Policija će protiv vozača nadležnom državnom tužilaštvu dostaviti krivičnu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

 

 

 

(Net.hr, Foto: Net.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije