Ex -Yu

Strava kod Vinkovaca: Petorica zavezala djevojku za stolicu i grupno je silovali?

Strava kod Vinkovaca: Petorica zavezala djevojku za stolicu i grupno je silovali?
Strava kod Vinkovaca: Petorica zavezala djevojku za stolicu i grupno je silovali?

VINKOVCI - Policajci već nekoliko dana obavljaju razgovore, ispituju sve koji bi mogli nešto znati, sve koji su možda čuli nešto o grupnom silovanju u okolini Vinkovaca.

"Policiji nije prijavljeno takvo kazneno djelo, ali raspolažemo određenim informacijama koje provjeravamo na terenu. Obavit će se više razgovora na terenu, a moguće i s nekim osobama koje se dovode u vezu s tim slučajem", rekla je za Večernji list Marina Bukal iz PU vukovarsko-srijemske, zadužena za odnose s medijima.

Prva informacija o mogućem grupnom silovanju pojavila se na Facebooku, na kojem je neko napisao da je pet osoba silovalo jednu djevojku. Navodi se i kako je djevojka kasnije pronađena zavezana za stolicu, sa selotejp vrpcom na ustima u jednom lokalu u okolini Vinkovaca.

"Imate li kakvu spoznaju o ovome zločinu o kome svi mediji šute kao zaliveni? Možda su 'junaci' neki tatini sinovi", jedan je od statusa na Facebooku u kojem se pojavila prva informacija o silovanju.

Govori se o mlađoj djevojci, za koju se na navodi identitet, za koju se ne zna da li je bila pod utjecajem alkohola ili se napila tokom večeri u samom lokalu. Uz glasnu muziku i alkohol bilo je to uobičajena veče uz šale, dobacivanja, ples...

Trajalo je to neko vrijeme poslije čega je, kako se navodi, započeo horor. Navodno ju je tada nekoliko osoba koje su bile u lokalu skinulo do gola te polijevalo alkoholom, pivom...

Čuli da se nešto dogodilo

Poslije toga su je grupno silovali, zavezali za stolicu i ostavili.

Najveći dio pokušaja da od mještana naselja u kojem se navodno dogodilo silovanje saznamo nešto više o ovome krivičnom djelu kakvo se ne pamti u ovom dijelu Hrvatske, uglavnom su završavali bez uspjeha.

Sve se svodi na odgovore da su čuli da se nešto dogodilo u jednom lokalnom kafiću prije nekoliko dana. Međutim, niko od njih ne zna tačno o čemu je riječ i da li uopšte bilo silovanja. Govori se samo o mlađoj djevojci, ali kakvo je njeno stanje nakon zločina niko nije znao.

U vinkovačkoj i vukovarskoj bolnici tvrde da nisu imali pacijentkinju koja je bila žrtva silovanja.

Iz policije su najavili da će o rezultatima razgovora na terenu naknadno obavijestiti javnost.

U svakom slučaju, policija ima informacije o samom zločinu te, kako su rekli iz PU vukovarsko-srijemske, obavljaju i razgovore s mogućim sumnjivim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije