Ex -Yu

Sud ponovo razmatra odluku o ukidanju pritvora Vesoviću

Sud ponovo razmatra odluku o ukidanju pritvora Vesoviću
Sud ponovo razmatra odluku o ukidanju pritvora Vesoviću

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu ukinuo je rješenje kojim je prije desetak dana ukinut pritvor Bratislavu Vesoviću, kumu vozača "kantrimena" Marka Milićeva i vratio predmet na ponovno odlučivanje Trećem osnovnom sudu.

Rješenje o ukidanju pritvora je ukinuto pošto je Viši sud usvojio žalbu Trećeg osnovnog tužilaštva, rekao je portparol tog tužilaštva Ivan Marković.

Viši sud je vratio predmet na ponovno odlučivanje, jer smatra da su "razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno nejasni".

To znači da se Vesović ne vraća u pritvor, već da Osnovni sud mora ponovo da razmotri i obrazloži razloge zbog kojih ga je pustio da se brani sa slobode.

Vesoviću je pritvor ukinut 20. marta kada je iznio svoju odbranu, negirajući da je pomogao Milićevu da sakrije vozilo nakon nesreće u kojoj je usmtio Luku Jovanovića prošlog ljeta na Brankovom mostu.

On tada nije želio da kaže čije je vozilo "kantrimen", odnosno od koga ga je Milićev nabavio, navodeći da mu je Milićev rekao samo "da je njegov vlasnik uticajna ličnost", naveo je Vesović.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je riječ o ukradenom automobilu i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju. 

Sud je pustio Vesovića, koji je u pritvoru bio od 18. avgusta prošle godine, da se brani sa slobode, pošto smatra da više ne postoje okolnosti da bi mogao da utiče na svjedoke i dokaze.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila lada i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naletio "kantrimen". Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije