Ex -Yu

Sud vratio optužnicu protiv Marjanovića na dopunu istrage

Sud vratio optužnicu protiv Marjanovića na dopunu istrage
Foto: N.N. | Sud vratio optužnicu protiv Marjanovića na dopunu istrage

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu vratio je tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv Zorana Marjanovića koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Sud smatra da tužilaštvo treba da pribave dodatne dokaze između ostalog i da ispita u svojstvu svjedoka kćerku Zorana i ubijene Jelene Marjanović.

U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno vijeće suda u ponedjeljak donijelo rješenje kojim je naložilo tužilaštvu da u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, da bi se ispitala osnovanost optužnice.

U naredbi suda navedene su dokazne radnje koje je potrebno da Više javno tužilaštvo u Beogradu preduzme u okviru dopune istrage u cilju ispitivanja osnovanosti optužnice i postojanja opravdane sumnje da je okrivljeni učinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Između ostalog, kako se dodaje u saopštenju, sud smatra da je potrebno da se u svojstvu svjedoka ispita maloljetna oštećena, kao i da se pribave drugi dokazi koji su neophodni da bi se ispitala osnovanost optužnice u ovom predmetu.

Protiv Marjanovića je 9. februara Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Za to krivično djelo zakonom je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović se od hapšenja u septembru prošle godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanijevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dvije godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije