Ex -Yu

Sudar vozova kod Novog Sada, povrijeđeno više od 20 osoba (VIDEO)

Sudar vozova kod Novog Sada, povrijeđeno više od 20 osoba (VIDEO)
Sudar vozova kod Novog Sada, povrijeđeno više od 20 osoba (VIDEO)

NOVI SAD - Dvadeset dvije osobe su povrijeđene u sudaru putničkog i teretnog voza, koji se dogodio u blizini Novog Sada, a među povrijeđenima nema životno ugroženih, rekao je Tanjugu direktor službe novosadske Hitne pomoći Bogdan Živanović.

On je kazao da je među povrijeđenim putnicima četvoro zadobilo teže, a 18 putnika lakše tjelesne povrede.

"Naša dispečerska služba je u 19.34 sata dobila telefonski poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom preveženi do Glavne železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima hitne pomoći transportovani u Klinički centar", rekao je Živanović.

Prema njegovim riječima, na Glavnu željezničku stanicu odmah po dojavi o nesreći stiglo je devet ekipa hitne pomoći i svi povrijeđeni su, kako je istakao, bez problema prevezeni u Klinički centar Vojvodine na dalju opservaciju.

"Najvažnije je da poginulih i životno ugroženih nema, a možemo istaći da su hitna pomoć, policija i vatrogasne službe svoj posao odradile na visokom nivou", rekao je Živanović.

Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tanjugu je ranije rečeno da je putnički voz udario brzinom od 15 kilometara na sat u posljednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega. Mašinovođa nije povrijeđen.

Nesreća se dogodila između željezničkih stanica Sajlovo-Kisač, pored Novog Sada.

Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije