Ex -Yu

Sudarili se jet-ski i gliser kod Novalje, dva mladića u teškom stanju

Sudarili se jet-ski i gliser kod Novalje, dva mladića u  teškom stanju
Foto: Ilustracija | Sudarili se jet-ski i gliser kod Novalje, dva mladića u teškom stanju

NOVALJA - Dva Italijana teško su povrijeđena u utorak kod Novalje u sudaru rekreativnog plovila tipa jet-ski i glisera, dok je rano u srijedu izbio požar na motornoj jahti koja je zbog oštećenja potonula u Stonskom zaljevu, saopštilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Sudar plovila dogodio se oko 18,15 sati u moru ispred Novalje na poziciji 70 metara ispred zaštitne ograde, na sjevernoj strani plaže Zrće.

Teško povrijeđeni A.B., koji je upravljao rekreativnim plovilom i njegov 20-godišnji suputnik prevezeni su u Opštu bolnicu Zadar, dok četiti osobe na gliseru nisu ozlijeđene.

 Gliserom je upravljao 52-godišnji njemački državljanin, saopštilo je u srijedu resorno Ministarstvo.

Zviđajem su uočena oštećenja na lijevoj pramčanoj strani glisera iznad nivoa mora, bez proboja oplate, dok je jet – ski u sudaru teže oštećen u vidu razbijene maske na pramčanom dijelu, razbijena zaštitna gumena oplata pramca uz oštećenje trupa i nadgrađa pa je utvrđeno da je jet-ski netom prije sudara plovio prema lijevoj bočnoj strani glisera, ne prevelikom brzinom.

Službenici senjske Kapetanije i novljanske Ispostave u saradnji sa službenicima Pomorske policije Senj obavili su uviđaj, izuzeli brodsku dokumentaciju od oba plovila te se daljnjim uviđajem i istražnim radnjama utvrđuje uzrok, kao i odgovornost učesnika ove pomorske nesreće.

Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su da je iz zasad nepoznatog razloga opožarena i potonula motorna jahta „Lory“, dužine 23,95 metara, talijanske zastave u vlasništvu talijanskog državljanina S.C.

(NN/jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije