Ex -Yu

Suđenje Paravinji počinje najkasnije za mjesec dana

Suđenje Paravinji počinje najkasnije za mjesec dana
Suđenje Paravinji počinje najkasnije za mjesec dana

ŠIBENIK - Ponovljeno suđenje Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubistvo Antonije Bilić iz Drniša trebalo bi da počne u narednih mjesec dana u Županijskom sudu u Šibeniku.

Suđenje se ponavlja u skladu sa odlukom hrvatskog Vrhovnog suda, koju je juče i službeno primila Ankica Giljanović, koja brani Paravinju.

Vrhovni sud utvrdio je da prvostepeni sud nije uspio dokazati da je Paravinja mladu Drnišanku pokušao silovati u kabini kamiona, te da to čini spornim i zaključak šibenskog suda da je počinio teško ubistvo, javili su hrvatski mediji.

Zato je odlučeno da suđenje bude ponovljeno, a da se u postupak uvedu i novi dokazi, jer su posmrtni ostaci Bilićeve pronađeni tek nakon završetka prvog suđenja.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Šibeniku ranije je osudilo Paravinju na šest godina zatvora za pokušaj silovanja Bilićeve, te na 35 godina za teško ubistvo kojim je pokušao prikriti pokušaj silovanja.

Za klasično ubistvo Bilićeve Paravinja bi na novom suđenju mogao da dobije 15 do 20 godina zatvora.

Paravinja je primio Antoniju Bilić 11. juna 2011. godine u svoj kamion na mostu preko Čikole i od tada joj se gubi svaki trag. Pretragom kamiona, pronađeni su njeni tragovi krvi i kosa.

Paravinja je uhapšen kod Banjaluke u junu 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije