Ex -Yu

Tači: Moj dolazak u Beograd bi bio dobra poruka za sve

Tači: Moj dolazak u Beograd bi bio dobra poruka za sve
Tači: Moj dolazak u Beograd bi bio dobra poruka za sve

PRIŠTINA - Zamjenik kosovskog premijera Hašim Tači izjavio je da će se u okviru nove runde razgovora Beograda i Prištine, 21. aprila u Briselu, pričati o telefoniji, novim temama, ali i implementaciji ranije postignutih dogovora, te da bi njegov eventualni dolazak u Beograd poslije toga bio "dobra poruka za Kosovo, Srbiju i region".

Tači je u intervjuu prištinskom "Ekspresu" rekao da njegov dolazak u Beograd na kofnerenciju o evropskoj integraciji zapadnog Balkana, u organizaciji jedne nevladine organizacije, vidi kao dobru mogućnost za produbljivanje saradnje ili pokušaj za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Bila bi to dobra poruka i za Kosovo i za Srbiju, kao i za mir i stabilnost i regionalnu saradnju, i poruka pomirenja naših naroda. U posljednje tri godine smo provodili mnogo vremena u Briselu radeći za dobrobit naših zemalja uz veliko angažovanje baronese Ketrin Ešton, a sada Federike Mogerini", rekao je Tači.

Zbog toga je, kako je objasnio, njegovo prihvatanje učešća na toj konferenciji bilo u cilju "saradnje, mira i pomirenja Kosova i Srbije i u regionu".

"To bi bila potvrda naše dobre volje", rekao je Tači i dodao da bi to takođe bilo "u interesu svih i budućnosti naših zemalja".

Upitan da li se plaši da bi mogao da bude uhapšen, Tači je rekao:

"Mislim da je i Srbiji poznato: mračna vremena i za Srbiju i za Kosovo su prošlost i poznato da su u to vrijeme postojale potjernice za mnogim ličnostima iz svijeta i regiona među kojima je bila i ta za mene".

Sada, kako je rekao, u Beogradu imamo novo rukovodstvo i ono što ja vidim u Briselu  je nada i želja Srbije za evroatlantske integracije.

"Otuda i moja dobra volja i poruka srpskom rukovodstvu je da zajedno radimo na stvaranju mirnog regiona, regiona saradnje, na dobrosushedskim odnosima i na sigurnoj evroatlantskoj budućnosti", naveo je Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije