Ex -Yu

Tači: Ove godine "istorijski" sporazum sa Srbijom

Tači: Ove godine "istorijski" sporazum sa Srbijom
Foto: N.N. | Tači: Ove godine "istorijski" sporazum sa Srbijom
Tanjug

PRIŠTINA - Kosovo očekuje da će ove godine riješiti veoma bitna pitanja sa Srbijom postizanjem "istorijskog" sporazuma, kazao je danas za agenciju Rojters kosovski predsjednik Hašim Tači.

"Sporazum između Kosova i Srbije koji će se, vjerujem, dogoditi 2018. biće istorijski, sveobuhvatan dogovor koji će rezultirati članstvom Kosova u UN", tvrdi Tači.

On je dodao da će sporazum sa Srbijom donijeti punu normalizaciju odnosa, iako se, kako navodi Rojters, od dvije strane možda neće tražiti da priznaju jedni druge kao nezavisne države.

Govoreći o osnivanju Specijalnog suda, Tači smatra da je to "bila istorijska nepravda, ali zbog očuvanja strateškog partnerstva sa SAD, EU i NATO mi smo formirali taj sud".

"Kosovo nema šta da krije", kaže on.

Na pitanje šta bi učinio ako bi bio pozvan da se pojavi na sudu kao svjedok ili optuženi, Tači je odgovorio: "Predsjednik ili bilo koji drugi građanin ove zemlje nema razloga da se plaši".

"Mi nikada nismo prekršili kosovske ni međunarodne zakone. Borili smo se protiv diktatora, čovjeka koji je počinio genocid", kazao je Tači misleći pri tom, navodi Rojters, na bivšeg juogoslovenskog i srpskog predsjednika Slobodana Miloševića.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije