Ex -Yu

Tadić: Vlada Srbije samo simulira politiku pomirenja

Tadić: Vlada Srbije samo simulira politiku pomirenja
Tadić: Vlada Srbije samo simulira politiku pomirenja

BEOGRAD - Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je da aktuelna Vlada Srbije samo simulira politiku pomirenja u regionu.

On navodi da vlada namjerno pravi tenzije kako bi se poslije, pred međunarodnom zajednicom, predstavljali kao oni koji riješavaju probleme.

Tadić, koji je lider Socijaldemokratske stranke (SDS) je u intervjuu za "Danas" upozorio i da je situacija u regionu gora nego devedesetih godina prošlog vijeka.

"Ova vlada samo simulira politiku pomirenja. Nedelju dana razmenjuju uvrede, organizuju se TV emisije govora mržnje i huškanja, a onda nedelju dana upučuju mirotvorne poruke", rekao je on.

Tadić je naveo i da tu "nema nikakve iskrenosti" dodavši da kada i s druge strane postoje nacionalisti "te medijske igrice postanu ozbiljan problem".

On smatra i da je situacija u regionu gora nego devedesetih godina prošlog vijeka ali da su samo međunarodne okolnosti drugačije, i da su zato i posljedice takve retorike drugačije.

"U drugim okolnostima ovakva retorika bi već dovela do zveckanja oružjem.Kada su ponovo na vlasti u regionu agresivci iz devdesetih godina koji su nas uvodili u međusobna satiranja, ne može se ni očekivati drugačije", rekao je Tadić.

On je, situaciju u regionu slikovito opisao kao veoma zapaljivu: "Pušten je plin iz boce u čitav region i jedna varnica može sve da zapali".

"Odnosi u regionu su sada takvi da jedna teška reč može da sruši sve što je urađeno na izgradnji regionalnih odnosa do 2012", ocijenio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije