Ex -Yu

Tahiri: Kosovo spremno na saradnju sa Srbijom u rasvjetljavanju ubistva Ivanovića

Tahiri: Kosovo spremno na saradnju sa Srbijom u rasvjetljavanju ubistva Ivanovića
Foto: N.N. | Tahiri: Kosovo spremno na saradnju sa Srbijom u rasvjetljavanju ubistva Ivanovića

PRIŠTINA - Kosovske institucije su na pravom putu da rasvjetle slučaj ubistva Olivera Ivanovića, izjavio je danas ministar pravde Kosova Abelard Tahiri.

Tahiri je, prilikom posjete otvorenom zatvoru u Smrekovnici, odgovarajući na pitanja novinara naglasio i da je Kosovo spremno za saradnju sa Srbijom na rasvetljavanju slučaja “Ivanović”.

“To nije prvi put da sarađujemo sa Republikom Srbijom, bilo je desetine drugih slučajeva gdje smo razmijenili informacije u vezi različitih pitanja sa Republikom Srbijom na zvaničnom nivou”, kazao je Tahiri.

On je kazao da će biti razmijenjena svaka vrsta informacija, te da je Kosovo tražilo od Srbije sve informacije koje imaju i da se očekuje da one budu proslijeđene kosovskoj policiji i tužilastvu. Ocijenio je i da su kosovske institucije na pravom putu da rasvetle slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Ministarstva pravde i unutrašnjih poslova Kosova saopštila su juče da nadležni organi intezivno rade na rasvetljavanju ubistva kosovskog političara i državljanina Olivera Ivanovića. Ministarstvo pravde Kosova je primilo putem zvaničnih kanala komunikacije zahtev Ministarstva pravde Srbije za obostranom pravnom pomoći u slučaju “Ivanović”, na osnovu kojeg se traži pravna pomoć od strane Kosova prema procedurama iz bilaterlanog sporazuma koji je snazi. Taj zahtjev je isključivo povezan sa mogućnošću dostavljanja kopija eventualnih dokaza, podataka i drugih obavještenja koje policija i tužilaštva Kosova poseduju ili mogu posedovati u vezi sa ovim predmetom, navedeno je u saopštenju.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je 16. januara u atentatu izvedenom ispred prostorija njegove partije u Severnoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije