Ex -Yu

Takmičenje padobranaca nastavljeno, uprkos teškim povredama

Takmičenje padobranaca nastavljeno, uprkos teškim povredama
Takmičenje padobranaca nastavljeno, uprkos teškim povredama

JAGODINA - Takmičenje na aeromitingu 13. memorijalni kup "Goran Ostojić i svi pali borci", koji se održava u Jagodini, nestavljeno je u 17 sati, poslije popdnevnog odmora i neće biti prekinuto, iako su dva padobranca, u prijepodnevnom takmičenju, povrijeđena, od kojih jedan teže.

Riječ je o padobrancu iz Ćuprije Srbi Saviću (58), koji ima tešku tjelesnu povredu u vidu preloma vrata butne kosti i koji je prevezen u Klinički centar Kragujevac, i padobrancu Aleksandru Pavloviću (32) iz Beograda, koji je zadobio nagnječene karličnog djela kičme i sumnja se na prelom slabinskog drugog pršljena.

Oni nisu u životnoj opasnosti.

Organizacioni odbor je odlučio da se takmičenje ne prekida, rečeno je na mjestu održavanja takmičenja.

Predsjednik Aero kluba Jagodina, organizatora takmičenja, Miladin Stevanović izjavio je novinarima da se "ovakve nezgode dešavaju pri padobranskim skokovima, čak i iskusnijim padobrancima".

"Za 12 godina koliko se memorijal održava, imali smo samo tri otvaranja rezervnog padobrana, a bilo je 4.500 skokova", rekao je on.

Uzrok današnjih incidenata je, najvjerovatnije, otkaz glavnog padobrana, izjavio je rukovodilac skakanja Nenad Kuzmanović.

Takičenje padobranaca u disciplini "skok na cilj" počelo je jutros u osam sati, a biće završeno, prema programu, sutra u 13.30 proglašenjem pobjednika, u Domu učenika i studenata u Jagodini.

Na takmičenju učestvuju 12 ekipa iz Srbije, među kojima su i dvije ekipe "Nebeske vidre" Vojske Srbije, ekipe Republike Srpske (Prijedor i Banjaluka), Makedonije i Bugarske sa 49 padobranaca.

Takmičenje se prvi put održava na Sportskom aerodromu "Barutana" Aero kluba u Jagodini, a boduje se za reprezentaciju Srbije i sportistu godine. Pokrovitelj je Skupština grada Jagodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije