Ex -Yu

Taksisti u "slučaju Milićev" određen pritvor

Taksisti u "slučaju Milićev" određen pritvor
Taksisti u "slučaju Milićev" određen pritvor

BEOGRAD - Treći osnovni sud odredio je pritvor vozaču taksija Saši Jankoviću koji je prevezao prijatelje Marka Milićeva, nakog što je on svojim automobilo "katrimen" na Brankovom mostu 25. jula udario Luku Jovanovića, koji je preminuo od povreda.

Portparol suda Igor Veličković izjavio je Tanjugu da je osumnjičeni taksista saslušan juče kod sudije za prethodni postupak koji mu je odredio pritvor.

Ostali osumnjičeni u tom predmetu još nisu saslušani, a dio predmeta se nalazi u tužilaštvu, naveo je Veličković.

Jankoviću se sumnjiči za krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

U ovom predmetu osumnjičeni su i prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u "kantrimenu" kada je on na Brankovom mostu ubio Luku Jovanovića, a nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati.

Iz "kantrimena" u taksi su prešli Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković, kojima je juče određen policijski pritvor do 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivično djelo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog djela.

''Milićev (33) je u bekstvu i nalazi se u Turskoj'', rekao je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naletio "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru. 

Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mjestu gdje mu je sin ubijen. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije