Ex -Yu

Tijanin otac: Očekujem maksimalnu kaznu za Ðurića

Tijanin otac: Očekujem maksimalnu kaznu za Ðurića
Tijanin otac: Očekujem maksimalnu kaznu za Ðurića

SUBOTICA - Nakon današnjeg pretresa na suđenju zbog ubistva Tijane Jurić, njen otac Igor očekuje maksimalnu zatvorsku kaznu za optuženog Dragana Ðurića već tokom juna, dok advokat optuženog, Viktor Gostiljac, smatra da tužilaštvo neće dokazati teško ubistvo, jer se po njemu radi "o pokušaju silovanja sa smrtnom posljedicom".

Jurić je nakon pretresa, okončanog oko 11.00 časova, rekao da mu je danas sve bolje djelovalo, te da mu se čini da advokat optuženog “nije imao šta da kaže, jer je više nego sve jasno i čisto”.

"Sledeći pretres je prvog juna i najiskrenije se nadam i verujem apsolutno u tužilaštvo i sud da bi do kraja juna trebalo sve da bude gotovo. To je nešto čemu se najviše nadam, da završimo ovo”, rekao je Jurić novinarima.

Komentarišući zahtjev za dodatnim vještačenjem stepena alkoholisanosti Ðurića u toj noći, Jurić je rekao da je to jedino na šta advokat optuženog “može da se vadi”.

“Kako ti možeš da voziš auto čitavu noć, kako možeš da tri puta iznosiš dete iz auta, vadiš, stavljaš je u torbe neke, a da si pritom mrtav pijan", rekao je Jurić koji je dodao da nije pravnik. ali smatra da za tako nečim nema osnova.

"Na kraju krajeva, čovek je sam priznao, sam rekao kako je sve bilo. Da li treba nešto više od toga”, rekao je Jurić.

On je dodao da bi za njega i kazna od 39 godina zatvora bila poraz, očekuje kaznu od 40 godina zatvora za Ðurića, ali smatra da bi najbolja bila, doživotni zatvor.

Ðurićev advokat Viktor Gostiljac je zadovoljan što je usvojen njegov prijedlog za dopunskim vještačenjem alkoholisanosti optuženog i smatra da tužilaštvo “gubi vreme”.

“Svoju tezu da je okrivljeni lišio života ovu nesrećnu devojčicu da bi prikrio neko drugo krivično delo, čime konstituiše teško ubistvo, neće dokazati saslušanjem razrednog starešine i neće osporiti tezu odbrane da se ovde radi, po stanju u spisima predmeta, o krivičnom delu pokušaj silovanja sa teškom, smrtnom posledicom, za koju je zaprećena zatvorska kazna maksimalno 20 godina”, rekao je Gostiljac novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije