Ex -Yu

Todorić: Sam ću doći u Hrvatsku, iznenadićete se

Todorić: Sam ću doći u Hrvatsku, iznenadićete se
Foto: Ilustracija | Todorić: Sam ću doći u Hrvatsku, iznenadićete se

LONDON – Čekajte, čekajte. Ja ću sam doći u Hrvatsku vrlo brzo. Što mislite da sam došao ovdje da bih ovdje ostao rekao je Ivica Todorić, bivši vlasnik i osnivač Agrokora.

On je to rekao u današnjem obraćanju novinarima nakon što mu je britanski Westminster Magistrates Court objavio prvostepenu odluku o izručenju Hrvatskoj te da će konačnu odluku o izručenju čekati na slobodi, ali i da se svaki dan mora javljati na policiju.

"Došao sam u Englesku s određenim ciljem. Ovo je još jedna moja pobjeda. Sve sam svoje ciljeve ostvario. To je jedna pravna država i dalje ću koristiti zakonske mogućnosti da u okviru njih formiram svoje planove", rekao je Todorić.

"Bio sam ovdje na sudu samo zbog azila. Ja se nisam branio. Očekivao sam ovakvu odluku i meni je potpuno razumljiva u skladu s engleskom pravnom praksom i tako sam se i ponašao", kazao je Todorić.

Najavio je da će koristiti sve zakonske mogućnosti koje mu se pružaju u Velikoj Britaniji da bi izbjegao izručenje.

"Ovdje nisam htio ništa drugo nego sam dobio. Ne smijem ići prebrzo i imamo svoju taktiku u svemu tome", kazao je Todorić te dodao da će se žaliti na odluku suda.

"Sve zakonske mogućnosti koje Engleska ima ću koristiti", rekao je Todorić.

"Prvi plan mi je doći u Hrvatsku", rekao je Todorić i dodao da je ostvario svoje planove. Rekao je da ga proganjaju i da žele od njega napraviti lopova i traži da se pokaže jedan euro koji je ukrao.

"Mene proganja politika. Proganja me Plenković, Dalić i Božinović", kazao je Todorić.

"Sam ću doći u Hrvatsku vrlo brzo. Iznenadićete se", još jednom je ponovio Todorić. Nije želio precizirati datum, rekavši tek „vidjećete".

Na pitanje kako se osjeća i kako živi u Engleskoj rekao je:

"Perfektno se osjećam. Kad nema supruge trošim 15 funti dnevno, a kada je ona ovdje onda trošim 50. Skromni smo i tako trošimo. Uskoro idemo sa svom dokumentacijom u EU i idemo u nekoliko država sa tužbama", rekao je Todorić te Hrvatsku nazvao "koruptivnom državom",

Podsjetimo, britanski Westminster Magistrates Court danas je objavio prvostupenu odluku o izručenju Ivice Todorića Hrvatskoj. Osnivač Agrokora Ivica Todorić ostaće na slobodi uz strože mjere opreza do pravosnažnosti odluke o izručenju Hrvatskoj.

Mjere opreza su nešto pooštrene u odnosu na one kojima je Todorić bio podvrgnut do danas. Umjesto dvaput sedmično, Todorić će se u nadležnu londonsku policijsku stanicu morati javljati svaki dan, a nakon 21 sat ne smije napuštati kuću, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije