Ex -Yu

Tomašićeva saslušana zbog govora mržnje prema Srbima

Tomašićeva saslušana zbog govora mržnje prema Srbima
Tomašićeva saslušana zbog govora mržnje prema Srbima

ZAGREB - Poslanik u Evropskom parlamentu i lider Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić potvrdila je da je saslušana u policiji zbog govora mržnje prema Srbima.

Tomašićeva je objavila na Fejsbuk profilu Hrvatskih konzervativaca da je juče na informativnom razgovoru u policiji morala da objasni gdje i pod kojim uslovima je izrekla odgovor ministru rada Srbije Aleksandru Vulinu.

"Sada je naša policija bolje informisana o tom `slučaju`, čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili da javnosti daju punu informaciju, nego su moju izjavu prenijeli jednostrano, van konteksta i sa zlonamjernim tumačenjima. Nekada ti je sudila partija, a danas to rade novinari, takođe, bez mogućnosti odbrane", napisala je Tomašićeva.

Povodom izjave Vulina da Hrvatska ne treba Srbiji da dijeli lekcije, već da pogleda u svoje dvorište i procesuira ratne zločine, Tomašićeva je početkom maja rekla da će mnogi od Srba morati da odu, ako Hrvatska počne da čisti svoje drvorište.

"Neka mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti, biće još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju", zaprijetila je Tomašićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije