Ex -Yu

Tragedija na jugu Srbije: Otac troje djece se ubio skokom kroz prozor bolnice

Tragedija na jugu Srbije: Otac troje djece se ubio skokom kroz prozor bolnice
Foto: N.N. | Tragedija na jugu Srbije: Otac troje djece se ubio skokom kroz prozor bolnice

VRANJE - Iz bolničke sobe, sa trećeg sprata Internog odeljenja u Vranju, u petak uveče nešto prije 22 sata, skočio je pacijent, koji je sat vremena kasnije podlegao povredama.

Policija je obavila uviđaj, dodaje se, a obdukcija nije naložena, jer nije bilo sumnjivih okolnosti, prenijele su Južne vesti.

U Zdravstvenom centru kažu da je 60-godišnji pacijent, nakon posjete psihijatra, krenuo da namješta krevet i priprema se za spavanje u prisustvu dežurnog medicinskog osoblja i ljekara sa internog odeljenja.

“Dok je dežurni lekar u prostoriji preko puta obavljao hitan prijem pacijentkinje sa srčanim tegobama, pacijent je skočio kroz prozor bolesničke sobe na trećem spratu Internog odeljenja, o čemu su dežurnog lekara obavestili drugi pacijenti”, navode iz Zdravstvenog centra.

Prema njihovim navodima, pacijent iz leskovačkog sela Ravni Del je primljen dan ranije zbog povrede na nozi, a zadržan je na odjeljenju zbog poremećaja u krvnoj slici. Nakon toga je, kažu u ovoj ustanovi, dobio epileptični napad, pao i povredio glavu.

“Organizovan je konzilijarni pregleg lekara interniste, neurologa i psihijatra. Pacijentu je prepisana odgovarajuća terapija nakon čega je on zaspao”, kažu u Zdravstvenom centru.

Pacijent je, dodaju iz zdravstvene ustanove, u jednom trenutku pobjegao iz Bolnice, ali je u pratnji policajaca vraćen na odjeljenje.

“Tokom popodneva nastavio je sa istim uznemiravajućim ponašanjem zbog čega je dežurni lekar pozvao psihijatra. Psihijatar je obavio razgovor, pregledao pacijenta, propisao terapiju, koju je pacijent primio i on se smirio”, navode iz Zdravstvenog centra.

Međutim, nešto kasnije je skočio kroz prozor, a uprkos borbi ljekara za njegov život, kažu u Bolnici, 60-godišnji pacijent je preminuo juče u 23:15.

Nadležni organi su obavili uviđaj. Nije naložena obdukcija zbog nepostojanja sumnjivih okolnosti i mrtvozornik je napisao umrlicu - kažu u vranjskoj Bolnici.

U Zdravstvenom centru u Vranju su u toku svi postupci koje procedura zahtijeva u ovakvim slučajevima. Sva tijela, kao i Komisija za unutrašnji stručni nadzor, obaviće potrebne analize i izvještaje dostaviti kako Ministarstvu zdravlja, tako i svim nadležnim organima i instuticajama.

Preminuli pacijent je za sobom ostavio suprugu i troje djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije