Ex -Yu

Trakavica afere Loto se nastavlja: Oštećena kuglica, ilegalan sofrver, ...

Trakavica afere Loto se nastavlja: Oštećena kuglica, ilegalan sofrver, ...
Trakavica afere Loto se nastavlja: Oštećena kuglica, ilegalan sofrver, ...

BEOGRAD - Podsjetimo, direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podnio je nakon skandala ostavku iz moralnih razloga

Sporna kuglica 21, zbog koje je pokrenuta istraga da je namještano izvlačenje u igri na sreću Loto, imala je fizičko oštećenje, pokazalo je policijsko vještačenje.

Skandal je usledilo nakon incidenta koji se dogodio na izvlačenju Lotoa u utorak, a koje je izazvalo veliku sumnju gledalaca da je namješteno.

Peti broj kombinacije najprij se pojavio na ekranu, a tek onda je kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Državna lutrija Srbije saopštila je da je na izvlačenju igre Loto 7 od 39, u 59. kolu od 28. juna, došlo do tehničke greške izazvane ljudskim faktorom, odnosno omaškom operatera angažovanog na izvlačenju, tako što je na ekranu greškom ispisan broj 21.

Nirvana: Lutrija Srbije bespravno koristi naš softver

Državna lutrija Srbije koristi softver kompanije "Nirvana" iz Zagreba koja je najavila da će podneti tužbu protiv srpske lutrije jer, navodno već četiri godine ne plaća licencu.

Vlasnik "Nirvane" Arsen Dobrota izjavio je za Večernji list da je ta kompanija prije 10 godina Lutriji Srbije isporučila pomenuti softver koji su 2000. isporučili i Hrvatskoj lutriji.

"Kad je Vladimir Ðukanović došao u Lutriju Srbije, prestali su da nam plaćaju licencu, a softver već četiri godine i dalje bespravno koriste", rekao je Dobrota i naveo da je bilo pokušaja da se to pitanje najprije riješi mirnim putem.

"Pokušali smo spor riješiti mirnim putem, ali sad pripremamo tužbu. Lutrija Srbije koristi naš softver, no televizijsko izvlačenje prati drugi softver koji s Nirvanom nema veze", rekao je Dobrota.

On tvrdi da njihov softver nije odgovoran za greške u spornom izvlačenju 59. kola "loto" brojeva srpske lutrije.

"Mislim da se nije moglo manipulirati izvlačenjem, već se radilo o grešci operatera, odnosno loše je napravljen softver za praćenje TV izvlačenja", napomenuo je Dobrota.

Bivši predsednik skupštine Državne lutrije Srbije Vladimir Ðukanović je krivicu za greške pri izvlačenju loto brojeva prebacio na softver "Nirvane".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije