Ex -Yu

Traže od BIA Mihailovićeve stvari

Traže od BIA Mihailovićeve stvari
Traže od BIA Mihailovićeve stvari

BEOGRAD - Predsjednik Asocijacije za njegovanje tekovina Ravnogorskog pokreta Aleksandar Čotrić zatražio je danas od novog direktora BIA Nebojše Rodića da lične predmete Dragoljuba Mihailovića preda Vojnom muzeju u Beogradu.

"Kao član Odbora za bezbednost Skupštine Srbije, uverio sam se da BIA poseduje mape, naliv-pera, beležnice, naočare, dvogled, lulu, pištolj i ostale lične stvari koje su zaplenjene prilikom zarobljavanja generala Mihailovića", naveo je Čotrić u saopštenju.

On je izrazio očekivanje da će Rodić dozvoliti da se lične stvari komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini koje posjeduje BIA daju na čuvanje i raspolaganje Vojnom muzeju kako bi bili izloženi uvidu javnosti.

"Prošlo je 66 godina od zarobljavanja i ubistva generala Mihailovića i nema više nijednog razloga da se njegove lične stvari i dalje tretiraju kao ratni plen narodnog neprijatelja i čuvaju u depoima BIA", istakao je Čotrić.

Prema njegovim riječima, dio tih predmeta je izložen u holu BIA na Banjici, gdje mogu da ih razgledaju samo zaposleni i rijetki posjetioci prostorija Agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije