Ex -Yu

Tuča u gimnaziji u Nišu, krivična prijava za dva dječaka

Tuča u gimnaziji u Nišu, krivična prijava za dva dječaka
Foto: N.N. | Tuča u gimnaziji u Nišu, krivična prijava za dva dječaka

NIŠ - U niškoj gimnaziji "9. maj" u četvrtak se dogodila tuča, u kojoj je jedan dječak povrijeđen, a protiv dva vršnjaka koji su povrede nanijeli, biće podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje, rečeno je Tanjugu u MUP-u u Nišu.

Kako je navedeno, tuča je prijavljena policiji juče oko 18.00 sati, odnosno, prijavljeno je da su dva dječaka svom vršnjku nanijeli povrede glave.

Iz policije su, kažu, preduzeli sve neophodne mjere, obavješteno je i Više javno tužilaštvo u Nišu, a protiv dva dječaka će biti podnijeta krivična prijava.

Dječak koji je zadobio povrede, nakon ljekarske intervencije je pušten na kućno liječenje.

Direktor škole: Uvodimo privatno obezbjeđenje

Direktor Gimnazije "9. maj" u Nišu, Nebojša Lekić izjavio je za da će ta škola, poslije napada na jednog učenika, morati hitno da uvede privatno obezbjeđenje.

Lekić je kazao da su dvojica učenika trećeg razreda Trgovinske škole u Nišu upala na čas i letvama napali učenika trećeg razreda Gimnazije bez ikakvog povoda.

"Napali su učenika, a da ga i ne poznaju, i to sve zato što im je rekao da ne ometaju čas. Kako su ga udarali letvama samo je puka sreća što nije ozbiljnije povrijeđen", izjavio je Lekić.

On je kazao da Gimnazija "9. maj" ima video nadzor i stalna dežurstva profesora i učenika, ali očigledno da to nije dovoljno.

"Privatno obezbeđenje biće dodatni udar po džep roditelja, ali to je, na žalost, jedini način da sprečimo da se se ovako nešto ne dogodi ponovo", rekao Lekić.

Prema njegovim riječima, konačnu odluku o uvođenju privatnog obezbjeđenja daće Savjet roditelja i školski Tim za zaštitu učenika od nasilja.

Lekić je dodao da u Gimnaziji "9. maj" za proteklih 14 godina, koliko je on direktor, nije zabilježen niti jedan međusobni sukob učenika te škole, niti sa učenicima drugih škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije