Ex -Yu

Tužba protiv ginekologa iz Novog Pazara

NOVI PAZAR - Protiv dvoje ginekologa iz Novog Pazara podnijeta je tužba nakon prijave za nesavjesno liječenje, gubitak bebe i ugrožavanje života.

Glavni inspektor Ministarstva zdravlja za region Šumadije i zapadne Srbije Slavoljub Ivošević je tužbu podnio na osnovu prijave bračnog para Hazirović.

Hazirovići su prošle nedjelje dobili izveštaj zdravstvene inspekcije koji ukazuje na propuste ljekara koji su, po njihovom mišljenju, nastali iz velike preopterećenosti.

"Iz Ministarstva su nas pre podnošenja tužbe Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru kontaktirali i predložili objedinjavanje, što smo prihvatili kako bi izbegli razvlačenje procesa. Osim toga, Ministarstvo je o propustima ginekologa obavestilo i Lekarsku komoru Srbije, Sud časti i njima kao i tužilaštvu dostavilo svu potrebnu dokumentaciju", rekao je Almin Hazirović.

Optuženi ljekari su ranije rekli novinarima da su preduzeli sve neophodne dijagnostičke mjere i postupke kako bi pomogli pacijentkinji i optužili medije za neprofesionalno izvještavanje i vođenje prljave kampanje protiv njih.

Mladi bračni par ponovio je da tim postupkom neće dobiti nikakvu satisfakciju, već da im je cilj da svojom borbom doprinesu da se slične stvari nikom više ne dogode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije