Ex -Yu

Tužilaštvo: Bobetko nije ni osumnjičeni ni svjedok

Tužilaštvo: Bobetko nije ni osumnjičeni ni svjedok
Foto: Ilustracija | Tužilaštvo: Bobetko nije ni osumnjičeni ni svjedok

ZAGREB - Član hrvatskog zbora generala, brigadir Ivan Bobetko na razgovor u policiju nije pozvan kao osumnjičeni ili svjedok, već zbog davanja tačno određenih informacija o mogućem ratnom zločinu, saopštilo je Državno tužilaštvo.

"Ivan Bobetko pozvan je u nadležnu policijsku upravu radi davanja tačno određenih informacija o moguće počinjenim zločinima na području grada Siska tokom 1991. i 1992. godine u sklopu sprovođenja istraga o tim zločinima...", saopštilo je Državno tužilaštvo, prenosi Hina.

Kako se navodi u saopštenju, "postupanje tokom istrage je tajno", zbog čega ne može biti objavljeno više detalja o tome.

Ranije je televizija "N1" objavila da je Bobetko priveden zbog istrage o ratnim zločinima u Sisku, kao i izjavu predsjednika Hrvatskog zbora generala Pavla Miljavca koji je kazao da je pokušao da sazna o čemu se radi, ali da mu je rečeno "da je istraga tajna" pa nije saznao da li je "Bobetko priveden kao osumnjičeni ili kao svjedok".

Ivanov otac Janko Bobetko, koji je umro 2003, bio je jedan od najviših hrvatskih vojnih zvaničnika i načelnik glavnog štaba Hrvatske vojske od 1992. do 1995, godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije